Op allebestellingen bij Sew Natural zijn onderstaande Algemene Voorwaarden van toepassing
Versie geldig vanaf 10-06-2014
 
1. Algemeen
Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alles dat verkocht wordt via Sew Natural. Door het plaatsen van een bestelling gaat u akkoord met de leverings- en betalingsvoorwaarden. 
 
2. Betaling en Levering
Alle prijzen op de website zijn in euro's, inclusief 21% BTW. Bij een post bestelling komen er nog verzendkosten bij, deze zijn duidelijk vermeld in de winkelwagen tijdens het bestel proces. Bij PDF bestanden komen er geen verzendkosten bij.
Betaling geschiedt vooraf, per overschrijving op onze bankrekening. Betaling is mogelijk via iDeal, Paypal, Bancontact of bankoverschrijving.
Betaalde bestellingen gaan op maandag, woensdag en vrijdag naar het postkantoor. Bestellingen worden verzonden via postNL, de verzendduur is afhankelijk van postNL.
 
3. Verzenden
Verzenden gaat zo veel mogelijk aangetekend, je ontvangt hiervan een track&trace code.

Verzenkosten binnen Nederland zijn als volgt:
Brievenbus post: € 3,95
Kleine envelop: € 2,07 (zonder track&trace)
Pakket post: € 6,95

Verzendkosten in Europa zijn als volgt, afhankelijk van het land:
Brievenbus post: € 7,50 tot € 13,00 
Kleine envelop: € 3,45  - € 6,00 (zonder track&trace)
Pakket post: € 13,00 tot € 15,00

Verzendkosten buiten Europa bedragen € 25,00
 
4. Ruilen/ retourneren
De klant heeft het recht (een deel van) de geleverde goederen binnen een periode van 14 kalenderdagen zonder opgave van reden te retourneren. Deze termijn begint op het moment dat de bestelde zaken zijn afgeleverd. Indien de klant na afloop van deze termijn de geleverde zaken niet aan Sew Natural heeft teruggezonden, is de koop een feit.
De terugzending moet hiebij binnen de termijn van 14 kalenderdagen na aflevering schriftelijk gemeld worden bij Sew Natural. De afnemer dient te bewijzen dat de geleverde zaken tijdig zijn teruggestuurd, bijvoorbeeld door middel van een bewijs van postbezorging. Terugzending van de zaken dient te geschieden in de originele verpakking (inclusief accessoires en bijbehorende documentatie) en in nieuwstaat verkerend.
Binnen 14 dagen na goede ontvangst van de retourzending wordt het volledige aankoopbedrag inclusief de berekende verzendkosten aan de klant terugbetaald. Het terugzenden van de geleverde zaken komt geheel voor rekening en risico van de afnemer. Retour zending onder rembours worden niet geaccepteerd.

Ruilen of retourneren kan niet
- Als de stoffen zijn gewassen of geknipt. Stoffen en/of tussenvoering moet nog in nieuwstaat verkeren.
- Als de bestelling een pdf-bestand betreft
- Als de retourzending niet schriftelijk wordt aangekondigd bij Sew Natural, via de mail of via het retourformulier
 
5. Gegevensbeheer
Als u een bestelling plaatst bij Sew Natural, dan worden uw gegevens opgenomen in het klantenbestand van Sew Natural. Deze gegevens worden niet verstrekken aan derden. 
Sew Natural maakt in sommige gevallen gebruik van een mailinglijst waarvoor u zich alleen zelf kunt inschrijven. Elke mailing bevat instructies om uzelf van deze lijst te verwijderen.
 
6. Garantie
Sew Natural doet haar best om stoffen en fournituren te leveren van uitstekende kwaliteit. Eventuele schade aangebracht door verkeerd gebruik of verkeerde behandeling van de producten valt niet onder de verantwoording van Sew Natural.
De klant is verplicht de geleverde zaken bij ontvangst onmiddellijk te controleren. Indien blijkt dat de afgeleverde zaak verkeerd, beschadigd of incompleet is, dan dient de klant (alvorens over te gaan tot terugzending aan Sew Natural) deze gebreken onmiddelijk schriftelijk te melden aan Sew Natural. Eventuele gebreken of verkeerd geleverde goederen dienen en kunnen uiterlijk tot maximaal 14 kalenderdagen na levering aan Sew Natural schriftelijk te worden gemeld (zie punt 4).
 
7. Afbeeldingen en specificaties
Alle afbeeldingen, fotos, tekeningen etc. (o.a. gegevens betreffende gewichten, afmetingen, kleuren, afbeeldingen van etiketten) op de internetsite van Sew Natural gelden slechts bij benadering, zijn indicatief en kunnen geen aanleiding zijn tot schadevergoeding of ontbinding van de overeenkomst.
 
8. Overmacht
Sew Natural is niet aansprakelijk, indien en voor zover haar verbintenissen niet kunnen worden nagekomen ten gevolge van overmacht, zoals vertraging bij of wanprestatie door onze toeleveranciers, storingen in het Internet, storingen in de elektriciteit, storingen in e-mail verkeer en storingen of wijzigingen in door derden geleverde technologie, vervoersmoeilijkheden, werkstakingen, overheidsmaatregelen, vertragingen in de aanvoer, nalatigheden van leveranciers en/of fabrikanten van Sew Natural alsmede van hulppersonen, ziekte van personeel, gebreken in hulp- of transportmiddelen gelden uitdrukkelijk als overmacht.
In geval van overmacht wordt de klant schriftelijk per mail op de hoogte gebracht en heeft de klant het recht om de gesloten koop overeenkomst te ontbinden.
 
9. Aansprakelijkheid
Sew Natural is niet aansprakelijk voor schade aan stoffen of andere objecten onstaan door verkeerd gebruik van de producten. Lees voor het gebruik de was- en behandel voorschriften op onze website.
 
10. Toepasselijk recht/bevoegde rechter
Op alle overeenkomsten, ook internationale, is het Nederlands recht van toepassing.

x x x 

Deze Algemene Voorwaarden zijn samengestald door Sew Natural en mogen te allen tijden worden aangepast.

Sew Natural
Zeilmakerpad 7
4813 KD Breda
The Netherlands
KVK: 52238660
BTW: 159619786B01Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op